Vietnam Visningar Tour

Tour Code : ETV1915
Destination : Hanoi - Maichau - Halong - Cat Ba Island - Hue - Hoian- Nha Trang - Ho Chi Minh - Cu Chi - Mekong Delta
Start City : Hanoi
Activity :  
Duration :  16 dagar / 15 nätter

Start Price :   707 - 1446 US $ See English version and send enquiry to us Vietnam Impressions Tour
 

Tour Descption:
Detta nyligen planlagda Resan är full av sort som täcker större sevärdheter i både norra och södra Vietnam i 16 dagar.

Gallery:

Ha Noi

Hue

Ho Chi Minh City

Cat ba Island

Hai Phong

Ha Long Bay

Ho Chi Minh City

Hoi An

Hoi An

Hoi An

Hue

Hue

Hue

Hue

Hue

Nha Trang

Nha Trang

Nha Trang

Nha Trang

Nha Trang

Nha Trang

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City

Cu Chi Tunnels

Cu Chi Tunnels

Mekong Delta

Mekong Delta

Mekong Delta

Mekong Delta

Mekong Delta

Tour Itinerary :
Dag 01: Hanoi (Middag)

Idag är ankomstdagen och en överföring sker från flygplatsen till hotellet. Det finns inga aktiviteter planerade för idag men i kväll kommer vi att träffa vår grupp ledare och medresenärer för att diskutera riktlinjerna för resan och även besvara eventuella frågor du har. Efter möte, oftast en timme, kommer vi att ha middag på en av Hanois många fina restauranger.

Dag 02: Hanoi, tusentals år av kultur (frukost / lunch / middag)
Denna morgon kör vi till Ho Chi Minh Complex, som innehåller det mausoleum av nationerna grundare Ho Chi Minh. Här stora skaror samlas för att hedra de mannen de helt enkelt kallar Onkel Ho som de tyst fil förbi sitt glas sarkofagen.

Den komplicerade innehåller också en pelare Pagoda, vars historia går tillbaka till grundandet av staden i den 11: e talet. Den Pagoda, supported av en enda sten pelare, sägs likna en lotus blomma. Presidentens slott och farbror Ho's hus på styltor kan också ses här. Ho Chi Minh var inte bekväm med tanken på att leva i ett slott, och så hade ju enklare stylta hus byggt för honom.

Vi följer detta med en rundvandring i Hanoi pulserande Old Quarter och Hoan Kiem Lake, i fokus för staden. Legenden säger att i 15: e århundradet kejsaren Le Thai vill besegrade de invaderande kinesiska med hjälp av en magisk svärd. Även rodd på sjön en enorm sköldpadda tog svärdet ur hans hand. Kejsaren tog detta som att fred hade återvänt och svärdet hade fått tillbaka sin skyddsande. För att hedra den händelse han döpte sjön "Ho Hoan Kiem" - Lake det återställda Sword. Gamla stan med sina livliga gatorna är hem för hundratals små blomstrande företag, varje gata betecknar sin handel, såsom tenn Street eller Fisk Street. Vi går runt spännande Don Xuan omfattas varumärkeet, den största i Hanoi. Här kan du köpa allt från spöke pengar (oftast falska 100-dollarsedlar!) Till oäkta Rolex klockor.

På eftermiddagen besöker vi Litteraturens tempel, platsen för Vietnams äldsta universitet, med anor från 11-talet. Templet är tillägnat en av världens mest berömda vetenskapsmän, Konfucius. Inne i tempelområdet stor sten stele vila på bekostnad av ännu större sten sköldpaddor (på vietnamesiska kulturen sköldpaddan representerar livslängd). Den stele registreras namnen på de godkända sökande som senare skulle komma att bli mandariner i Emperors domstolen. Härifrån besöker vi den imponerande museum för etnologi, de finaste museum i Vietnam. Detta museum är tillägnat Vietnams 54 etniska minoriteter, av vilka flera kommer vi att se på vår kommande färd.

Dag 03: Mai Chau Trek - Hem för en etnisk White Thai (frukost / lunch / middag)
Efter frukost avgår vi Hanoi för Hoa Binh-provinsen och staden MaJag Chau. Detta natursköna kör tar ca tre timmar. Längs vägen passerar vi områdena tapioka och sockerrör samt risfält ris. Efter lunch i en traditionell stylta hus thailändska folket, kör vi i en timme till Sa Linh Village att börja vår vandring. Den grönskande och robusta fjällandskap i kombination med den färgstarka lokalbefolkningen gör detta till en oförglömlig upplevelse. I dag vandrar vi längs grus vägar och små stigar som används av lokalbefolkningen. Vårt mål för denna kväll är Hang Kia by, hem för H'mong minoriteter. Här övernattar vi som gäster i ett hmong familj i ett traditionellt långhus, som ligger i en pittoresk dal persika fruktträdgårdar.

Dag 04: Mai Chau Trek - Hem för en etnisk White Thai (frukost / lunch / middag)
Idag får vi ordentligt i väglöst land som vi vandrar genom tropisk regnskog, där den lokala spåren och passerar genom sädesfält som vi nedstiga till Mai Chau Valley. Längs vägen vimöter den lokala byborna eftersom de går i vardagen: vare sig det bruka fälten, skogsavverkning eller vallning buffel. Vandringen tar normalt ca 7 timmar och är ganska brant på sina ställen. Lunch kommer att finnas på vägen, och om vädret tillåter kommer vi att ha en picknick i närheten av en porlande bäck vid foten av dalen. Härifrån passerar vi genom flera White thailändska byar och är säkra på att dra till sig uppmärksamhet som denna del av landet får mycket få besökare. Vi anländer till Van by sent på eftermiddagen och kommer att ha tid att gå runt detta charmiga lilla byn, gör att vi kan förstå lite mer om hur människor lever. Byn är hem för det thailändska folket, och i kväll kommer vi att deras gäster i ett av sina traditionella stylta hus. Där kommer vi att rostat som hedersgäster och kommer att kunna smaka deras hemgjorda risvin.

Dag 05: Mai Chau - Hai Phong (frukost)
I morse vandring för ett par Hours som går genom flera andra thailändska byar. Vi går på dalbotten och är omgivna av risfält och vackra vyer. Vid den lilla byn Khoe vi möta upp med våra väntar fordon och köra tillbaka mot Mai Chau. Lunch igen föreskrivs i Mai Chau och det finns också möjlighet att göra en liten souvenir shopping innan vi fortsätter vidare till Vietnams mest trafikerade hamn och tredje största stad, Hai Phong.

Dag 06: Hai Phong - Cat Ba Island, hemland för många vietnamesiska "båtfolket" (frukost / lunch / middag)
Denna morgon har vi strosa omkring Hai Phong, känd för sin vackra franska koloniala arkitektur. På vägen besöker vi stadsmuseum, Du Hang Pagoda och Hang Kenh Tapestry Factory.

Sedan den 1 pm vi ombord på den lokala färjan till Cat Ba ön anländer till omkring 4:30 Detta ger oss ett perfekt tillfälle att träffa några lokalbefolkningen och även prova vår vietnamesiska! Resten av dagen och kvällen är gratis. Du kan vilja utforska the närliggande stränderna eller kanske sträcka på stämbanden i en av Cat Ba många Karaoke barer på kvällen.

Dag 07: Ha Long Bay, Fallande Dragon (frukost / lunch)
Idag har vi ombord på vår privata båt för en fem-timmars kryssning runt avskilt och majestätiska Halong Bay. Beläget i Tonkinbukten, täcker Halong Bay ett område på över 1.500 kvadratkilometer. Legenden säger att en stor drake föll till marken, vilket skapar naturliga undrar som Halong Bay. Faktum Halong betyder "fallande drake".

Detta UNESCO förtecknas världsarv är den perfekta platsen att koppla av mitt i det mäktiga kalksten karst. Öarna som finns i bukten är full av stränder, grottor och vackra grottor. En sådan grotta ansågs ha lagrat trä insatserna att General Tran Hung Dao som används för att stjälpa de invaderande mongoliska flottan på 13-talet. Vi har chansen att bada i vikens smaragdgröna vatten och också besöka ett av sina många fantastiska caves.

Även ombord på vår båt en härlig seafood lunch kommer att serveras. Det kommer att finnas tid för en annan simma efter lunch, eller om du vill kan du lata dig enkelt runt på däck och njuta av solskenet. På eftermiddagen kör vi tillbaka till Hanoi. På resan tillbaka till Hanoi kommer vi att stanna vid Sao Do välgörenhet centrum. Detta är en icke-statlig organisation köra för funktionshindrade. På kvällen går vi ombord på den berömda Reunification Express för våra södergående tåg till Hue.

Dag 08: Hue (Vietnam Royal Past) (Frukost / middag)
Vi anländer i Hue, Vietnam tidigare huvudstad fram till 1945, på eftermiddagen och transfer till vårt hotell. Det finns många saker att se i denna stad, anses av många som kulturellt centrum i Vietnam. Den kungliga gravar från Nguyen kejsarna i utkanten av staden är lätt att nå med cykel. Den Nguyen dynastin styrde Vietnam från 1802 till 1945 och flera av dess mest framstående kejsare ligger begravda i de omgivande koppntryside. En av de mest imponerande gravar, som Kejsar Ming Manh, ligger på en anlagd vacker trädgård. Det sägs att det tog 13 år att hitta en lämplig gravplats för kejsaren, och vid ankomst är det inte svårt att se varför de slutligen valde denna plats. På stranden av Parfym floden och omgiven av vackra böljande kullar är det en lugn och idyllisk plats.

Inte heller får missa är Citadellet, som innehåller Imperial City och den Förbjudna Purple City, kejsarens privata bostad. Båda var nästan helt förstördes under Tet offensiven 1968, då kommunisterna tog över staden från söder och höll den i 3 veckor. Den tinnar av Citadellet vittnar om fruktansvärda striderna som pågick inom dess väggar och är fulla med splitter och hål kula. Nu tack vare Unesco finansiera en stor del av staden är troget återställas till sin forna glans. Imperial City, som skapats i den 19: e talet och bygger på den Förbjudna värdetransportery i Peking, har många palats och tempel inuti. Du kommer in genom den imponerande Ngo mån Gate och fortsätt förbi kejsarens tron rum. En av de mest intressanta delarna av staden är förfädernas tempel tillägnat minnet av den tidigare kejsare. Som med vietnamesiska samhället i allmänhet, tror att när du dör du bara gå till en annan värld och därför måste du fortfarande att hanteras och omhändertagen.

En annan viktig plats i Hue är Thien Mu eller himmelske Lady Pagoda. Beläget 4 km uppströms om stranden av Parfym floden är det en aktiv Buddhistiska kloster med anor som går tillbaka till 1601. En av de mest gripande visar här är en bil som tillhör en före detta munk, Thich Quang Duc, som i 1963, körde till Saigon och ställa sig själv brinner för att protestera mot den sydvietnamesiska regimen och dess behandling av buddhister.

Dag 09: Hue - Hoi An, den charmiga gamla staden (frukost).
Idag fortsätter vi söderut på väg tillHoi An. Landskapet på vägen är vacker som vi kram kusten av Sydkinesiska havet före lindning vägen upp den spektakulära Hai Van passet. Här stannar vi för att beundra den fantastiska utsikten norrut, till Lang Co strand och söderut till Danang City. En gång i Danang vi kommer att sluta att besöka Cham Museum. Här finns den mest kompletta samling av Cham artefakter någonstans i världen. Vi fortsätter till Non Nuoc Beach, där den amerikanska GI används för att få sina R & R (vila och avkoppling!) Och Marble Berg, vars fem toppar representerar de fem elementen i universum (vatten, trä, eld, metall och jord). Den största topp, innehåller Thuy Son ett antal grottor som blivit buddistiska helgedomar. Resan tar cirka 5 timmar. På eftermiddagen kommer vi att ha vår första glimt av Hoi An med en rundvandring i de gamla kvarteren.

Dag 10: Utforska Hoi An, en Unescos världsarvslista (frukost)
Hoi An, vet tidigare så Faifo till början av västerländska köpmän är acskada, liten stad som lätt kan utforskas till fots. Mellan den 17 och 19. Talen Hoi An var en blomstrande internationell handelshamn med en stor kinesiska och japanska befolkningen. Sedan i andra halvan av den 19: e talet hamnen började slam upp och de flesta av stadens kommersiella intressen flyttas till närliggande Danang. Mer än någon annan plats i Vietnam behåller Hoi An känslan av århundraden tidigare och är en favorit hos alla resenärer. Du kan spendera din tid att gå runt den historiska staden insupa atmosfären, utforska de många kinesiska samlingssalar och fascinerande förfäders hem, av vilka några varit ockuperat av samma familj i femton generationer.

En av de mest spektakulära samlingssalar är Phuoc Kien Assembly Hall, byggd 1690. Den Pagoda innehåller inuti intrikata statyer och konstverk, delvis tillägnad Thien Hau Thanh Mau, Gudinnan av havet och beskyddare av fiskare. Den inofficiella emblem av staden är den japanska Covered Bridge, Vilket är över 400 år gammal. Man tror att det byggdes för att förbinda de två folkgrupperna. Staden är också känd för sina affärer, i synnerhet det stora antal skräddare. Om du vill kan du ha en helt ny garderob för dig här! Floden marknaden är alltid sjuder av aktivitet, speciellt tidigt på morgonen när dagens fångst anländer.

Du kanske vill ta en båttur med en av de lokala kvinnor i hela Thu Bon River. Kanske du skulle vilja hyra en cykel och åk mot en vacker tur till Cua Dai stranden, ca 4 km bort, stopp längs vägen på några av de närliggande byarna. Det finns även chansen att förbättra dina kulinariska färdigheter med en vietnamesisk matlagning lektion! En sak är säker - det finns ingen brist på saker att göra i denna stad!

Dag 11: Nha Trang: Paradise Beach (frukost)
Vi anländer till Nha Trang tidigt på morgonen. Vår tid i Nha Trang är fri för avkoppling och insupasol på den vackra vita sandstränder och bada i det kristallklara varma vattnet. Vi har möjlighet att prova några snorkla eller dyka eller ta en båttur till de närliggande öarna.

Dag 12: Nha Trang - Saigon (frukost)
Fri dag i Nha Trang före resan nattåget till Saigon.
 
Dag 13: Ho Chi Minh City och Cu Chi Tunnlar (frukost / lunch / middag)
Vid vår ankomst till Ho Chi Minh City, tidigare känd som Saigon, vi flyttar till vårt hotell. Ho Chi Minh City är den största och livligaste stad i Vietnam med en befolkning på 6 miljoner människor. Mycket av det dagliga livet äger rum på gatorna, som är kantad med affärer, stånd och försäljare med sina varor utspridda på trottoaren.

Missa inte den livliga Ben Thanh Market - en fantastisk plats för fynd av alla slag! Det finns flera intressanta sevärdheter i Saigon. The War Remnants Museum har en mängd bilder frånkrigen, de mest gripande är ett galleri med titeln "Requiem" som är tillägnad vietnamesiska och utländska journalister och fotografer som dött under de franska och amerikanska konflikter.

Återföreningen Palace bodde tidigare ordföranden i Sydvietnam till 30 april 1975 då den nordvietnamesiska stridsvagnar kom brakande genom de främre portarna föra kriget till en dramatisk slut. Nära slottet några av de bästa exemplen på franska koloniala arkitektur är representerade i form av Notre Dame och Centralposthuset.

Notre Dame-katedralen byggdes mellan 1877 och 1883 och stenen används för att skapa den exporterades i sin helhet från Frankrike. Intill katedralen står Centralposthuset, färdig 1891. Det är ett annat fint exempel på fransk arkitektur och är Vietnams största postkontor. För alla dess franska koloniala historia ändå, Ho Chi Minh City är i särklass Vietnams mest moderna stad. Det har många shopping gallerior, biografer, diskotek och ett förvirrande antal barer.

På eftermiddagen har vi en utflykt till den berömda Cu Chi tunnlarna. Detta nätverk av tunnlar, som sträckte sig över 200 km blev legendariska under 1960-talet. Den Cu Chi tunnlarna spelat en avgörande roll i den amerikanska kriget i att de gjorde det möjligt för Viet Cong att kontrollera en stor landsbygd bara 30 till 40 km från Saigon. Vid sin höjd, tunnelsystem sträckte sig från Saigon till den kambodjanska gränsen. Nätet, som delvis flera nivåer djupt, ingår otaliga fälla dörrar, speciellt konstruerade vardagsrum, lagring, vapenfabriker, fältsjukhus, kommandocentrum och kök. Idag återstår tunnlar har blivit en stor turistattraktion som ger besökaren en unik upplevelse och känsla av vad underjordiska liv i det amerikanska kriget måste ha varit. Tunnlarna har breddats, för oss, (annars skulle vi inte kunna komma dit.) För den intresserade finns även möjligheterlighet att avlossa skott från en AK47 eller MK16 på den närliggande skjutbanan. Påstått den gamla trä mål liknade amerikanska marinkårssoldater.

Dag 14: Ho Chi Minh City - Cruising längs Mekongfloden (frukost / lunch / middag)
Denna morgon reser vi på väg till den lilla staden Cai Be i hjärtat av Mekongdeltat. Härifrån kommer vi ombord på vår båt och ta en kryssning runt bifloder den mäktiga Mekongfloden.

På vägen besöker vi några lokala stuga branscher, bland annat svälld-ris och ris beslutsfattare papper, bonsai plantskolor och fiskodlingar och pröva en flytande marknad. Varje båt vanligen säljer en särskild punkt, vare sig det pumpor, ananas, sockerrör mm, och för att kunden vet var att shoppa, hänga de att objektet från den högsta delen av båten. Härifrån beger vi oss ut på Mekongfloden i sig, en enorm vidd av vatten. Mekongfloden börjar sitt liv i Tibet och reser 4.500 km genom sex länder böre så småningom rinner ut i Sydkinesiska havet. Vår lunch kommer att ligga på stranden av en av de många kanaler som interlace området, och kommer att innehålla mycket välsmakande "fisk elefant öra". Efter lunch fortsätter vi att väva oss igenom de intrikata nätverk av kanaler. Kanalerna med allt från mänskliga last till stora ris pråmar och är livsnerven för Delta. Resande med båt ger dig ett unikt perspektiv av livet här och senare vi ens kan navigera några av de smalare kanalerna som små roddbåtar. Ikväll kommer vi att gästerna på en lokal familj i hjärtat av Vinh Long i ett hem vistelse.

Dag 15: Mekong Delta - Ho Chi Minh City (Lunch / Middag)
Efter en lugn frukost vi farväl till vår charmiga värdar och ta båten för att besöka de kulturella by nära staden Vinh Long. Här kan vi se tegel ugnar, tofu och keramiska plattor tillverkning och till och med en kista-maker! Från Vinh Long vi flyttar på väg tillbaka till Ho Chi Minh Citypå eftermiddagen. Vi har ett par lediga timmar i HCM City innan han började vår reseledare för en avskedsmiddag i kväll. Kanske ni kan ta en cyclo och utforska Cholon, Saigons China Town. Om så är fallet, se till att kolla in Binh Tay marknaden, den största marknaden i Vietnam.

Dag 16: Avresa Ho Chi Minh City (frukost)
Turen avslutas efter frukost. Det kommer att finnas en överföring väntar på att ta dig till flygplatsen för avresa flygning. Slutet av turen.

Tour Included:
¤ A / C privat bil / buss
¤ Tågbiljetter såsom redogörs för i programmet (First Class)
¤ Båt att besöka Halong Bay, Hue, Nhatrang, Mekongdeltat
¤ Professionella främmande språk guide (Begär ditt språk guide)
¤ Alla upptagande kostnader för platser som nämns i resplanen
¤ Reseförsäkringar.
Tour excluded:
¤ Visa ansökningsavgifter
¤ Lunch första dagen
¤ Internationellt flyg och flygskatter
¤ Personliga / andra utgifter
¤ Drinkar
¤ Enkelrum

Tour Price(Price per Person in US $)
Type Number of Travellers Internet Price

Group
2 pax
3 pax
4 pax
5-6 pax
7-8 pax
9-10 pax
11~12 pax
Sgl. Sup.
2 star

1170

980
860
810
720
710
670
250
3 star
1340
1180
1030
980

880

840
840
375

4 star

1770
1600
1450
1410
1320
1300
1250
680
5 star
2290
2120
1970
1920
1820
1800
1760
1080
*Note: Number of Person in Group/Pax Tour cost per Person (in US $)

 

Book Now!

See English version and send enquiry to us Vietnam Impressions Tour

Your Name : (*)  
From (Email Address) : (*)    
Your Tel :
To :
Subject : (*)
Booking message : (*)
 

(Please leave us a message, you will get our responses within 12 hours.)Indochina Tours

Vietnam Tours

Halong Cruises

VIETNAM

halong bay cruises

Halong Bay

mekong delta cruises

Mekong Delta Cruises

sapa tours

SAPAVietnam